De PvdA, Mei Li Vos en 1,1 miljoen zzp’ers

Mei Li Vos op campagne in 2012

Mei Li Vos met televisiemaker Rob Zwetsloot (ook freelancer) in het tijdelijk kantoor van de PvdA aan het Mercatorplein.

Met wat het PvdA verkiezingsprogramma te vertellen heeft, kan ze best leven. Toch reiken haar eigen plannen voor de Nederlandse arbeidsmarkt en de positie van zzp’ers en freelancers verder. Mei Li Vos wil opnieuw voor de PvdA in de Tweede Kamer komen. Op een warme zondagmiddag startte zij haar campagne in een onverhuurde winkel aan het Mercatorplein in Amsterdam. Een gesprek over haar motivatie en ambities als potentieel Kamerlid.

Het is zover. Na wekenlang te zijn overladen met sport in de media komt nu het politieke circus op stoom. Het eerste, zij het incomplete lijsttrekkersdebat heeft al plaatsgevonden. De eerste schoten voor de boeg hebben geklonken.

Op 12 september wordt je verwacht in een stembureau bij jou in de buurt. Ben je zzp’er of freelancer dan is het goed om te kijken wat de partijen over jouw positie te melden hebben. Op pagina 26 van het PvdA programma vind je hun standpunten hierover.

ZZP’ers op de politieke kaart

In de periode 2007-2010 zat Mei Li Vos ook in de Tweede Kamer voor de PvdA. Daarvoor werd ze al bekend door haar kritiek op de Nederlandse arbeidsmarkt als voorzitter van Alternatief voor Vakbond. Zo zette ze de soms beroerde en slecht beschermde positie van freelancers en flexwerkers voor een breed publiek op de kaart.

Heel erg PvdA natuurlijk.

Enfin. Druk was het niet in de PvdA winkel. Wel aardige mensen, vooral eigen volk, hapje, drankje, gezellig. En dit gesprek dus.

Luister maar, Mei Li Vos heeft best wat te melden

Ben je zzp’er of freelancer? Wat vind je van de plannen van de PvdA en Mei Li Vos? Wat zou jij nog graag geregeld zien door de politiek? Geef hieronder je commentaar of zet het in de tijdlijn van de podcast.

Column Mei Li Vos op Joop.nl over sociale zekerheid voor zzp’ers
Website PvdA verkiezingen 2012

Word wijzer van B-ZINE

Meld je aan en download gratis Sociale media voor ondernemers, met uitgebreide bronnen en tips.

Reacties

 1. zegt

  Goed interview! Zoals er al gezegd wordt is de hoeveelheid ZZP’ers ondertussen zeer groot, dus het is zeer belangrijk dat de belangen van deze groep behartigd worden. Het is dan ook mooi om te horen dat er naar oplossing gezocht wordt voor problemen als de ziektekosten en leeftijdsdiscriminatie.
  -Adriana van Schalken

  • Bart van Maanen zegt

   Dank je, Adriana. Ga je nu ook op haar stemmen?
   Zelfs als de economische crisis voorbij zal zijn (moet toch een keer gebeuren :-) zal de arbeidsmarkt nog flink op de schop moeten. Hoe kijk jij aan tegen die door Vos geschetste andere verhouding tussen werknemer en werkgever?